maanantai 3. huhtikuuta 2017

Avaimet käteen!






















Eilen tuli uuden talon avaimet postissa! Tilanne muistutti hieman tuota ylläolevaa Fingerporin sarjista, jonka leikkasimme talteen viime elokuussa rakennushanketta käynnistellessä. Nyt meilä on siis mainio tilaisuus hukata avaimet ennen kuin taloa on edes olemassa.

Mutta pian on! "Tehdas on vahvistanut talotoimituspäiväksi 19.4.2017."

Tehdas on meidän tapauksessamme Design-Talo, joka ei alunperin ollut edes meidän listallamme. Sen sijaan olivat esimerkiksi Kannustalot, Fiskarhedenvillan, Herrala, Plania ja jopa Kastelli.... Mutta sekava googlailu tai ehkä kohtalo johdatti minut luonnosvaiheessa johonkin raksablogiin, jossa mainittiin hassu sanayhdistelmä: "Design-Talon kotiräätäli Outi". No jopas.

Klikkasin siitä itseni Design-Talon nettisivuille. Vähän omituiset, mustakeltaiset, mikä tää oikein on. Muistelin, että varmaan oltiin joskus asuntomessuilla käyty jossain Design-Talossa sisällä, mutta eipä ollut minkäänlaista muistiljälkeä. Onneksi nettisivuilla oli vain yksi kotiräätäli nimeltä Outi. Näytti ikäiseltäni naiselta. Hymyili kuvassa. Why not.

Sovimme tapaamisen suoraan tontille. Kättelimme - Outi ja Outi. Nauratti vähän.

Noh, tottakai pitää olla järkevä. Joten pyysimme luonnosten perusteella tarjouksia usealta talopakettivalmistajalta. Istuimme jos jonkinlaisen talomyyjän vastaanotolla. On kyse suurista rahoista ja isoista päätöksistä.  Ei yllättänyt, että tarjoukset olivat euromääräisesti muutaman kymppitonnin tarkkuudella toisistaan. Mutta oli niissä eroja. Ja myyjissä on kuulkaa valtavasti eroja.

Emme ostaneet talopakettia siltä valmistajalta, joka sanoi "tämä tarjous on voimassa vain viikon ja jos sovitaan kauppa ennen lauantaita niin heitän teille maalämpöpumpun kaupan päälle". Special price only for you my friend. Öö, joo ei tartte. Emme ostaneet talopakettia siltä valmistajalta, jonka kaikki tekstit olivat todella huonoa suomenkieltä. Emme myöskään ostaneet talopakettia siltä valmistajalta, jolta sen ehkä ensisijaisesti olisimme halunnut ostaa. Vain siitä syystä, että heidän myyjänsä kaikki yhteydenpito oli hidasta ja laiskaa.

Tarjousvaiheessa Outi (tai "Honksu" niin kuin siinä vaiheessa häntä tuttavallisesti kotioloissa jo nimitimme) kutsui meidän talonäyttöön Espooseen. Ovet olivat avoinna juuri valmistuneessa Villa Valmistalossa. Kun astuimme ovesta sisään, meidät molemmat valtasi vahva tunne. "KYLLÄ".

Kiertelimme taloa melkein tunnin verran sisältä ja ulkoa ja huokailimme ja hymyilimme merkitsevästi. Supisimme yläkerrassa toisillemme. Pitääkö meidän odottaa vielä muiden tarjouksia, pitääkö tässä nyt jotenkin osata pelata jotain peliä tai tinkiä tai vaatia jotain tai mitä. Sitten totesimme, että emme ole peli-ihmisiä. Niinpä lampsimme alakertaan ja sanoimme Outille,  että kuule nyt on varmaan niin, että me halutaan ostaa sulta tällainen talo.

Ja niin me sitten ostettiin. Ja kohta se tulee.


1 kommentti:

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...