perjantai 13. lokakuuta 2017

Parvekkeet valmiit
Talon molemmille parvekkeille on asennettu kaiteet. Nyt on kaikki ulkopuoliset tilpehöörit paikoillaan. Tuo pergolapalkisto näyttää pohjamaalatun talon rinnalla puunvärisenä vähän hassulta, mutta yleisilme rauhoittuu ensi kesänä, kun koko höskä maalataan valkoisella. Noita kulman vapaita palkkeja pitkin laitetaan kasvamaan villiviini, ja niihin saa myös kivasti riippumaton tai riipputuolit.


Kaiteet tulivat osana Design-Talon muuttovalmista pakettia.  Ne on valmistanut toiveidemme mukaan Grado. Toiveemme olivat: tukeva, turvallinen ja tummanharmaa. Lopputulos on jees: tämän ison parvekkeen kohdalla tuo pitkä sivu myötää muutaman sentin (ymmärrettävää kyllä, koska avoparvekkeen mitat ovat 3 x 7 metriä). Alareunastakaan ei mahdu koiran pieni pää. Tummanharmaa metallikaide "uppoaa" näkymään hyvin ja tuo hieman modernia ilmettä tähän torppaan.


Pesutilojen kautta käytettävä pikkuparveke on sekin ihan reilun kokoinen eli 2 x 5 metriä kooltaan. Tähän nurkkaan on suunniteltu ulkoporeallasta. Vedet, sähköt ja kantavuus tajuttiin onneksi suunnitella etukäteen, vaikka allasta ei ole tilattu - ehkä yhteiseksi joululahjaksi?
Pikkuparvekkeelta näkee ison parvekkeen kulman. Hetken suunnitteluvaiheessa mietimme, että tehdäänkö parvekkeet yhdistävä kulkusilta, mutta totesimme sen varjostavan keittiön ikkunaa liikaa. Molemmat parvekkeet ovat kuitenkin reilun kokoisia, niin riittäkööt näin.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Kiitokset mukavista lukukokemuksista blogisi parissa, meillä projekti alkutekijöissään, tervetuloa vastavuoroiselle blogivierailulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos, otin teidän projektin kans seurantaan! Tsemppiä siihen!

      Poista

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...