tiistai 9. toukokuuta 2017

Kun betoni kuivuu

























Raksalla on vapun jälkeen puuhasteltu ahkerasti. Tontille on pärähtänyt jos jonkinlaista kuormaa ja kuljetusvälinettä. Eipä voi muuta sanoa kuin että kuulkaas aika monta osaa on yhdessä omakotitalossa!

























Alakertaan on vedetty vesi- ja viemärijohdot sekä vesikiertoisen lattialämmityksen putkisto. Myös keskunpölynimurin putkisto asennettiin samalla. Onneksi olin hereillä siinä kohtaa, sillä nyt imurasia saatiin asemoitua nätisti keskelle keittiön ja olohuoneen välistä väliseinää sekä riittävän alas eli kymmenisen senttiä jalkalistan yläpuolelle eikä suinkaan 70 cm korkeuteen, mikä olisi ollut ns. normi.































Kaikki johtoset kerääntyvät sievästi talon tekniseen tilaan. Design-Taloihin kuuluu tuollainen teknisen tilan lattiaelementti, jossa on näppärät paikat kaikille tilaan tuleville ja sieltä lähteville johdoille. Sekä tietenkin ilmanvaihtokoneelle, maalämpöpumpulle, lisävaraajalle, keskuspölynimurille.... ehkä joku neliösentti jää koiranruokasäkkiä varten vapaaksi.


Sitten olikin aika peitellä kaikki kauniisti asetellut asiat kuraan. Betoni on valettu ja liipattu, nyt kuivatellaan hetki! 




















Keittiön pöydällä on jatkuva läjäymä hienosäädettäviä pikkujuttuja: portaiden askelmat, käsijohteen malli ja väri, yläaulan kaideosuuden pinnojen ja pilarin malli ja väri, takan eduspelti ja konvektioritilän väri, terassilasituksen aukeamissuunnat ja rytmitykset, parvekekaiteet... Talon kaikki sisäpinnat on sentään saatu lyötyä jo lukkoon, niistä ehkäpä seuraavaksi!






1 kommentti:

  1. Sielläkin putkistojen asennus meneillään. Meilläkin työpaikalla teollisuusputket asennetaan kahden viikon kuluessa. Uusi halli tulossa, rakennettiin aivan alusta saakka. Kauankos tuossa menee aikaa kuivatella tuo lattia?

    VastaaPoista

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...