maanantai 6. maaliskuuta 2017

Koneet käynnistyy



Tontilla aloitellaan maanrakennustöitä ja olo on lievästi ilmaistuna epätodellinen. Näinkö me vaan saadaan rakentaa tai oikeastaan rakennuttaa talo? Osataanko me edes tilata oikeita asioita? Mitä me ollaan unohdettu?

Ennen kuin päästiin projektissa näin pitkälle, luettiin iltakaudet raksablogeja ja palstoja ja koitin hahmottaa, että missä tässä ne suurimmat sudenkuopat ja riskit on. Yleisin jaeltu neuvo on se, jota mielelläni jaan nyt itsekin eteenpäin: ota tiimiisi ammattilaisia. No mistä sellaisen tunnistaa? Hyvä maine auttaa (netti paljastaa armottomasti) ja hyvät referenssit. Tähän listaisin myös yhden olennaisen asian: henkilökemian. Ensitapaamisella tunnistaa melko mainiosti kenen kanssa synkkaa ja kenen kanssa ei. Ja sitä fiilistä kannattaa vähän kuunnellakin.

Vastaavaksi työnjohtajaksi valikoitui Jarmo Liimatainen Tullisaaren rakennuksesta. Jo pelkällä rauhallisella olemuksellaan Jarmo onnistui ensitapaamisella vakuuttamaan meidät siitä, että a) tälle tontille ja kaavailtuun kohtaan voi hyvin rakentaa talon ja b) kaavailemanne talotoimittaja on ihan täysjärkinen. Ja sitäpaitsi Jarmo kehui mun leipomuksia.

Maanrakennusurakoitsijaksi olemme pienellä onnenkantamoisella saaneet Remontti Ruuskasen, ja hommat etenevät nyt sellaisella vauhdilla ja siisteydellä, että ei voi kuin ihailla. Kysyttiin Ruuskasen Karilta, että onko tässä vaiheessa nyt vielä jotain sellaista, mihin pitäisi varautua. Ruuskanen vastasi, että "kannattaa varautua siihen että alkaa nousta tontille taloa". Mikäpä siinä! Nyt mennään! Konetta rullailee tontille ja sieltä pois,  tulee sepeliä, menee maata. Välillä siirrellään kiviä ja niistä nousi saman tien nätti pengerrys.

Ensikertalaisena rakennuttamassa törmää jatkuvasti asioihin, joista ei, ööö, edes kaksi entistä teekkaria tiedä ihan kaikkea. Mutta onpahan mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...