torstai 13. heinäkuuta 2017

Keittiö on kodin sydän





Meille keittiö on ensisijaisesti työskentelyhuone. Tykkään kokata ja leipoa. Niinpä keittiössä syntyy sotkua ja sekamelskaa, jota en halua katsella ruokaillessa. Tämä oli suurin syy siihen, että avokeittiö oli "ehdoton ei" -listallamme.

Keittiön pohja on tuollainen melko tehokas II-keittiö, johon astutaan suoraan eteisestä ja jonka toisesta päästä aukeaa ovi lasitetulle terassille. Kaapistoseinien välissä on 130 cm tilaa, mikä on hieman minimiä enemmän. Tasoa on monen kuvia silmäilleen mielestä paljon, mutta mun mielestä ihan minimimäärä. Induktiotason vasemmalla puolella on 60 cm aputilaa kattilalle tai uunipannulle. Induktiotason ja altaan välissä on 100 cm tasoa ruoanlaittoon liittyvää pilkkomista ja perkaamista varten. Altaan toisella puolella on 120 cm tasoa leivontaa varten (esim. yleiskone sijoitetaan tänne laatikkoon).

Ikkunaseinällä (ohessa olevasta kuvasta puuttuu ikkuna) käytetään erikoissyviä alakaappeja, joten taso on tällä puolella 72 cm syvä. Ikkunaseinä on kokonaan yläkaapiton. Ainoa "kaluste" ikkunaseinällä on huippuimuriin kytketty liesituuletin. Tiskiallas on sijoitettu (avattavan) kaksiosaisen ikkunan eteen niin, että hana sijoittuu jakopuitteen kohdalle. Työskentelytilan yläpuolelle tulee valaisinkisko. Keittiössä on myös himmennettävät spotit katossa.






Umpiseinän puolella on avoimessa päädyssä 80 cm taso, joka on ns. välipalataso. Eli se, mille voi nopsaan nostaa juuston ja voirasian jääkaapista, kaataa lasillisen mehua tai kulhollisen jugurttia. Nätti Dualitin leivänpaahdin saa olla tässä esillä. Taso ei tarkoituksella ulotu aivan samaan kohtaan kuin väliseinä. Näin jää paikka pienelle naulakolle (essut ja keittiöpyyhkeet) sekä koiran kupille.

Umpiseinälle on sijoitettu integroituina jääkaappi ja pakastin. Näiden väliin sijoittuu samannäköinen ja -kokoinen kaappi, jonka sisään piilotetaan ei-integroitava mikroaaltouuni, Jura-kahvikone (ns. talvirakentajan saama lahjus Design-Talolta!), blenderi, hiilihapotuslaite yms.  Kaapin alaosassa on varaus integroitavalle viinikaapille, jos siinä kohtaa raksabudjetissa on vielä toimintatonneja jäljellä. Jos ei, siinä on laatikoita.

Tason päällä oleva 80 cm leveä yläkaappi on enimmäkseen keittokirjakokoelmaani varten. Osa tilasta on varattu sellaisille laseille, joita laatikoihin ei voi sijoittaa (lähinnä jalalliset lasit). Kaapin alle upotetaan paria led-spottia valaisemaan tasoa.

Keittiön ns. "välitilat" maalataan samaan sävyyn kuin kaikki muutkin sisäseinät. Lattia on samaa parkettia kuin kaikkialla muuallakin. Parketti asennetaan toiveestamme hieman kaapistojen alle, jotta vältymme siltä ärsyttävältä peitelistalta, joka yleensä lätkäistään sokkelin ja lattian yhtymäkohtaan.

(Lähde: KVIK)



Tässä mainoskuvassa vähän samaa fiilistä kuin mitä haemme. Keittiökalusteet toimittaa meille siis Itäkeskuksen KVIK (terkkuja ja kiitos kärsivällisestä säätämisestä!).  Ovi on aivan basic eli mattavalkoinen Mano, tasot valkoöljyttyä massiivitammea. 




SaveSave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...