tiistai 25. heinäkuuta 2017

Pari tonnia maalia, laastia ja laattojaPientä raksaajan kahvakuulatreeniä harrastettu heinäkuun helteessä, kun jumpattiin pari tonnia sisustustarvikkeita kadunvarresta rinnetontin yläosaan. Olemme osana talopakettikauppaa ostaneet myös tarvikkeiden vastaanotto- ja sisäänkantopalvelun, mutta nyt kun kesäpäivällä satuttiin raksalle samaan aikaan toimituksen kanssa, niin talkoiltiin hyötyliikuntahengessä. Kolmeen lavalliseen mahtuivat sekä tasoitteet, vesieristeet, laatat ja saumausaineet sekä maalit tilpehööreineen. Nämä kun saadaan levitettyä paikoilleen, niin ollaan melkein loppusuoralla!Talon kaikki sisäseinät ja -katot ovat kipsilevyä, joka maalataan valkoisiksi. Kattolistoja emme halunneet, joten niitä ei myöskään laiteta. 

Vähän suuremman rasituksen alle joutuvat seinäpinnat (keittiö ns. välitiloineen, kodinhoito- ja kylpyhuone) maalataan Tikkurilan Luja 7 -maalilla ja muut seinät sitten Värisilmän omalla Silkki-maalilla. Maalien himmeysaste on sama, kuten myös väri. 

Design-Talon pakettiin kuuluu muutama tunti sisustussuunnittelijan palveluita ja telkkaristakin tuttu Mikko Toppala oli oiva apu sitä oikeaa valkoisen sävyä valitessa. Parketin sävyyn sopivaksi valikoitui Tikkurilan F484 - "Kalkki". Väliovet ja ikkunoiden sisäpuitteet ovat meillä ihan standardit ns. listavalkoiset.Kaikki pesu-, kylpy- ja kodinhoitotilojen seinät laatoitetaan samalla laatalla, osassa kattoon asti ja osassa noin 140 cm korkeuteen. Puhtaanvalkoinen, pitkulainen 7,5 cm  x 30 cm Equipen valmistama Masia-laatta ladotaan 1/2-tiililadontaan ja saumataan valkoisella. Laatta on reunoiltaan hieman rosoinen, mikä tuo siihen vähän käsityön leimaa. 


Vastaavasti kosteiden tilojen lattiat laatoitetaan kaikki samalla 10 cm x 10 cm -laatalla ja saumataan harmaalla. Ragnon valmistamasta Concept-laatasta valitsimme itsellemme hieman yllättäen sävyn Greige. Laatta näyttää tässä kuvassa melko ruskealta, mutta valitsemamme parketin ja seinälaatan vieressä näyttääkin harmaammalta ja juuri siltä, mitä halusimme. Varsinainen harmaa (Grey) olisi näyttänyt aivan liian siniseltä, joten onneksi tässä oli se Mikko meitä neuvomassa...


2 kommenttia:

  1. No teillä näyttää kyllä hyvin valmiilta, kun tuo kasa on kadonnut! Tuo valkoinen metrotiililaatta on kyllä omia suosikkeja, meillä olisi sitä yhdessä kodissa, jonka remppasimme. Semmoinen aina tyylikäs klassikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvin se kasa siitä näyttää hupenevan, tasoitukset etenee mallikkaasti. Laattavalinnat on meidän kohdalla kyllä niin perusperus kuin vain voi olla, ei sentään valkoista neliölaattaa seinät. :-)

      Poista

Kotitalolla ilahdutaan kommenteista!

Terkkuja taloesittelystämme

Tämän illan FAQ: Mikä tämä lattia on?  Timberwisen harjattu ja extrememattalakattu Select-tammiparketti Nordic-sävyssä. Mikä ...